Politica prelucrarii datelor cu caracter personal prin intermediul website-urilor operatorului SC IRINIK SRL – SABRINI

SC IRINIK SRL cu sediul in Botosani, Calea Natonala nr. 72, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Botosani sub nr. J07/461/2003, avand Cod de Identificare Fiscala RO 157 435 77, detinatoare a punctelor de lucru (magazine) SABRINI, in conformitate cu Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, adoptat de Parlamentul European, in calitate de OPERATOR prelucreaza date caracter personal intr-un mod confidential, sigur si transparent si isi asigura clientii ca pot avea incredere in modul de gestionare al datelor cu caracter personal care sunt furnizate.

Persoanele care ne comunica date cu caracter personal, ne pot transmite in mod gratuit si neconditionat solicitari in vederea exercitarii drepturilor legale, respectiv contractuale de care dispun sau, dupa caz, intrebari referitoare la orice aspecte privind confidentialitatea si prelucrarea acestor informatii la adresa de e-mail data.protection@sabrini.ro sau folosind orice alte modalitati de contact utilizate in relatia cu clientii. De asemenea, orice cereri privind datele cu caracter personal pot fi expediate si prin posta sau servicii de curierat cu confirmare de primire catre SC IRINIK SRL – SABRINI, SEDIUL CENTRAL, BIROU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL, BOTOSANI, STR. PORUMBELULUI NR. 13.

Toate cererile vor primi raspuns conform prevederilor legale intr-un termen rezonabil care nu va depasi 10 zile de la data primirii. Cu toate acestea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca, din motive tehnice, pentru a pune in aplicare solicitarile sau optiunile dumneavoastra prin raportare la prevederile legale in vigoare, este posibil sa fie necesare cateva zile, perioada in care SC IRINIK SRL – SABRINI va continua sa prelucreze datele personale care va apartin in baza optiunilor anterior exprimate.

1. Obtinerea datelor cu caracter personal

In general, SC IRINIK SRL – SABRINI, colecteaza date cu caracter personal numai in mod direct de la Clientii sai. Totusi, datele cu caracter personal pot fi furnizate intr-o maniera confidentiala si de terte persoane juridice care au preluat o comanda de vanzare-cumparare in seama SC IRINIK SRL – SABRINI, in baza unui parteneriat anterior determinat, urmand ca aceasta din urma sa livreze cumparatorilor produsele astfel comandate.

In cazul raporturilor online avute cu Clientii nostri, SC IRINIK SRL – SABRINI prelucreaza atunci cand este necesar anumite date cu caracter personal ale acestora prin intermediul website-urilor www.sabrini.ro si www.verighete-sabrini.ro.

Motivul prelucrarii datelor cu caracter personal il constituie respectarea legislatiei in vigoare, efecuarea operatiunilor de comert precum ar fi vanzarea-cumpararea unor produse si livrarea acestora prin societatile de transport partenere, returnarea unui produs anterior achizitionat, efectuarea unei tranzactii bancare aferente achizitionarii unui produs, informare,abonarea la newslatter sau crearea unui cont de utilizator in cadrul website-ului www.sabrini.ro sau www.verighete-sabrini.ro si, in acelasi timp, intocmirea si arhivarea in temeiul legii sau, dupa caz, a unui contract, a documentatiei specifice precum ar fi facturi fiscale, facturi de retur, procese-verbale, buletine service sau contracte de vanzare-cumparare atunci cand este cazul. Cu acordul clientului, datele prelucrate pot fi folosite si in alte scopuri determinate, justificate si legale. In cazul documentelor de gestiune contabila, datele cu caracter personal astfel obtinute sunt prelucrate in temeiul art. 319 alin.(20) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal si sunt stocate in temeiul art. 25 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, pentru o perioada de 10 ani, care curge incepand cu data incheierii exercitiului financiar pentru anul in cursul caruia aceste inscrisuri au fost intocmite sau, in cazul in care nu se impune  intocmirea documentelor de gestiune contabila, acestea vor fi stocate pentru o perioada rezonabila de timp si necesara prelucrarii lor, inclusiv prin raportare la prevederile legale in vigoare, urmand a fi distruse sau sterse intr-un mod eficient, sigur si definitiv in momentul in care stocarea acestora nu mai este necesara prin raportare la scopul furnizarii. Datele cu caracter personal pot fi utilizate chiar si in raporturile precomerciale, care nu au ca obiect un produs. Cu titlu de exemplu, daca optati pentru crearea unui cont de utilizator, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi stocate pe toata durata de existenta a contului astfel infiintat, urmand a fi distruse intr-un mod eficient, sigur si definitiv la stergerea acestuia. Odata cu stergerea contului, puteti sa creati in orice moment un nou cont de utilizator in aceleasi conditii.

Datele personale ale copiilor sunt prelucrate cu atentie prin procesarea unor masuri de siguranta specifice. Astfel, SC IRINIK SRL – SABRINI nu solicita si nu colecteaza datele personale ale copiilor care au o varsta sub 16 ani decat cu acordul reprezentantului legal al minorului. Sub acest aspect, SC IRINIK SRL – SABRINI, va introduce pe website-urile care ii apartin mentiuni sau, dupa caz, campuri specifice in care Clientul se obliga sa declare in mod real daca are implinita varsta de 16 ani. SC IRINIK SRL – SABRINI nu va fi in niciun fel raspunzator pentru declaratiile facute in mod nereal de catre Clientii sai daca nu a avut cunostinta de situatia reala.

Atunci cand solicitam datele cu caracter personal ale Clientilor nostri, va informam intr-o maniera clara si explicita asupra informatiilor necesare, precum si asupra consecintelor nefurnizarii acestora. Atunci cand nu este posibil altfel, in cazul nefurnizarii datelor personale necesare, SC IRINIK SRL – SABRNI se afla in imposibilitatea de a inregistra si, respectiv, de a onora comenzile Clientilor sai.

Datele cu caracter personal pe care le poate solicita SC IRINIK SRL – SABRINI sunt urmatoarele:

  • Nume si prenume;
  • Adresa de domiciliu completa;
  • Adresa postala;
  • Adresa de corespondenta electronica;
  • Numarul de telefon;
  • CNP sau foto-copie a cartii de indentitate (numai si numai daca este necesar si justificat sub aspectul legii);
  • Date necesare unei tranzactii precum ar fi contul bancar sau numele titularului acestui cont, precum si institutia bancara la care este deschis contul respectiv.

SC IRINIK SRL – SABRINI stocheaza inclusiv date personale prin mijloace automate cum ar fi cookie-uri atunci cand interactionati cu paginile sau website-urile societatii noastre. In acest caz, datele stocate pot include adresa IP, tipul de browser, sistemul de operare, numarul de identificare al dispozitivului mobil, locatia geografica, adresele URL de redirectionare, informatiile despre actiunile interprinse pe website.

Atunci cand produsul comandat este livrat Clientului prin intermediul serviciilor de curierat rapid, SC IRINIK SRL – SABRINI va transmite societatii de transport partenere (tert imputernicit) intr-o maniera confidentiala datele personale necesare ale Clientului in vederea expedierii produsului respectiv. Pentru a se implica in crearea unei transmisiuni securizate a acestor date, SC IRINIK SRL – SABINI poate dispune orice masuri pe care le considera necesare sub acest aspect si va solicita ferm societatilor de transport partenere sa respecte cu strictete protectia datelor cu caracter personal astfel primite, respectand inclusiv prevederile legale care reglementeaza prelucrarea acestor informatii.

SC IRINIK SRL – SABRINI poate prelucra datele personale ale Clientului si datorita unei obligatii legale, contractuale sau a unui interes public. Va asiguram ca societatea noastra respecta contractele in care este parte si legile aplicabile care in anumite cazuri pot impune prelucrarea datelor apartinand Clientilor sai. Cu titlu exemplificativ, poate fi sesizata savarsirea unei infractiuni sau poate exista o alta  obligatie de raportare iar acest aspect sa impuna transmiterea datelor personale ale Clientului catre autoritatile competente. In orice caz, SC IRINIK SRL – SABRINI va transmite autoritarii competente datele Clientului sau numai si numai dupa ce se asigura ca aceasta indeplineste toate conditiile necesare si legale pentru obtinerea informatiilor respective.

2. Drepturile clientului in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal

Clientii nostri dispun de toate drepturile legale specifice in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, iar SC IRINIK SRL – SABRINI asigura tuturor clientilor sai un mediu care faciliteaza exercitarea acestor drepturi intr-un mod transparent, corect si usor accesibil in orice moment.

Va garantam faptul ca in orice moment puteti sa dispuneti de drepturile legale prevazute mai jos:

  • Accesarea datelor cu caracter personal si solicitarea modificarii acestora;
  • Restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal sau opozitia asupra prelucrarii acestora;
  • Solicitarea stergerii datelor cu caracter personal;
  • Solicitarea de a primiri datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat si dreptul de a ne solicita trimiterea acestora catre o alta societate;
  • Retragerea consimtamantului privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • Solicitarea de a fi despagubit in cazurile prevazute de lege;
  • Posibilitatea de a depune o reclamatie la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Clientii nostri au inclusiv posibilitatea sa solicite accesul la datele personale care prin intermediul SC IRINIK SRL – SABRINI au fost transmise catre terte persoane destinatare/imputernicite in scopul consimtit. Cu titlu exemplificativ, ne puteti solicita, iar SC IRINIK SRL – SABRINI se obliga sa dispuna masurile necesare si posibile pentru a va asigura accesul la datele personale prelucrate de societatile de transport partenere (FAN COURIER EXPRESS SRL, NEMO EXPRESS LOGISTIC SRL, URGENT CARGUS SA, DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL), in scopul livrarii unor produse sau colete.

3. Masuri de siguranta adecvate in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal

SC IRINIK SRL – SABRINI a aplicat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a garanta siguranta datelor cu caracter personal ale Clientilor sai. Aceste mijloace de protectie nu acopera acele date personale pe care alegeti sa le comunicati in spatii publice neconfidentiale online sau offline. Societatea noastra va pastra datele dumneavoastra cu caracter personal atat timp cat este necesar pentru scopul declarat, luand in considerare nevoia de a raspunde cererilor, solicitarilor si intrebarilor pe care ni le adresati in termenul de stocare al informatiilor furnizate.

SC IRINIK SRL – SABRINI stocheaza datele cu caracter personal care va apartin intr-o platforma securizata cu privire la care detine toate drepturile de licenta, aceasta fiind arhivata intr-un server de backup criptat si securizat, destinat acestui scop. Utilizam servere dedicate, tehnologii consacrate, intotdeauna actualizate la zi si trafic de date securizat. Ne asiguram clientii ca nu exista vadite riscuri de furt, stergere, modificare, contrafacere, alterare sau distrugere a datelor personale care ne sunt furnizate.

In cazul in care vor fi depistate vulnerabilitati asupra datelor personale pe care ni le furnizati, SC IRINIK SRL – SABRINI se obliga sa dispuna masuri adecvate in vederea eliminarii riscurilor de aceasta natura. Prin raportare la prevederile legale, intr-un termen de 24 ore de la depistarea unui eventual risc vadit,SC IRINIK SRL – SABRINI va anunta acest incident Clientului sau si Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, dispunand totodata masurile necesare si posibile in vederea combaterii sau, dupa caz, diminuarii efectelor unui astfel de risc.

Atunci cand datele personale ale dumneavoastra nu mai sunt necesare scopului pentru care au fost colectate sau care a fost agreat si nici nu exista vreo obligatie legala sau contractuala de pastrare a acestora, SC IRINIK SRL – SABINI va proceda la distrugerea sau stergerea acestora intr-un mod eficient, sigur si definitiv.

SC IRINIK SRL – SABRINI s-a implicat, se implica si se va implica intotdeauna cu promptitutine in respectarea drepturilor Clientilor sai si in respectarea prevederilor  legale care ne guverneaza activitatea.